De STIES Scania R500 van Peter Wouters.

5 mei 2010 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Sties verhalen

Peter Wouters van het gelijknamige transportbedrijf PWT Thermo, belde mij een poos terug op met de vraag of ik nog contact had met Øystein Stie. Ik vertelde dat ik zo af en toe nog wel eens belde met hem. Peter had een plan om een hobbytruck aan te schaffen en wilde die in Sties kleuren laten spuiten en wist niet of het toegestaan was om de naam Sties te gebruiken. Ik vertelde Peter dat ik het zou navragen, bij Øystein Stie zelf. Øystein Stie was verrast maar inmiddels al gewend aan de grote interesse in zijn vroegere transportfirma. Peter kreeg toestemming en kon dus zijn plannen gaan maken.

Er werd in Denemarken naar een Scania R500 gezocht en die heeft hij daar gevonden en aangeschaft. Toen kon het opknap project van start. Hiervoor werd de hulp ingeschakeld van SVB –Stefan van Bunder. Dit bedrijf word gerund door Stefan zelf, als kleine zelfstandige, die als kleine jongen het vak van zijn pa had geleerd, achter in de garage begonnen met het opknappen van brommers. Later, het spuiten van personenauto’s, en weer later de grote overstap naar trucks en zelf’s opleggers. Nu heeft Stefan al vaker spuitwerk voor Peter gedaan, en kreeg hij nu de opdracht om de Scania onder handen te nemen. Het meeste werk doet Stefan zelf, maar hij krijgt ook wel eens extra hulp.

Als een gebruikte truck binnenkomt, wordt eerst begonnen met schoonmaken, dit was al bijna twee dagen werk, daarna werd de truck gestript van diversen onderdelen, spatborden, kisten, accubak, schotel, traanplaat van chassis enz. Er werd heel veel geschuurd en bijgewerkt, met kleinigheid plamuur. Daarna werd het chassis gespoten, en de wielen.

Toen kwam het grote moment daar om de cabine te spuiten, er werd eens goed gekeken hoe alles moest worden , want een R serie in Sties kleuren is altijd weer iets anders als een Scania 3- serie of een FH 12 Volvo. Stefan is hierin goed geslaagd als U het resultaat ziet, zoals hij geworden is.

De oplegger die er achter komt is ook al in de kleuren gespoten door Stefan, en zal dan ook binnenkort wel aangekoppeld worden

Reacties

10 Reacties op "De STIES Scania R500 van Peter Wouters."

 1. henk de keizer op 5 mei 2010 8:56 pm 

  Dit vind ik nu echt mooi, een bedrijf wat eigenlijk iets anders geworden is, want de sties auto,s heb ik altijd echt mooi gevonden, nu zijn er weer mensen die toch de auto,s weer in de sties kleuren gaan zetten, echt heel erg mooi!!!!!

 2. Remco op 5 mei 2010 10:06 pm 

  Ik vind hem S-U-P-E-R mooi geworden. Echt schitterend. Ben heel erg benieuwd naar eind resultaat met de trailer erachter. Mvg Remco

 3. Dennis Mesman op 6 mei 2010 7:13 pm 

  werkelijk een prachtig stuk vakwerk en een eerbetoon
  aan een super mooi bedrijf

 4. John de Bruyn op 10 mei 2010 10:02 pm 

  Schitterend resultaat.
  Laat zien hoe Sties er in deze tijd uit had kunnen zien.
  Niet te druk en mooi door zn eenvoud.
  Een heel mooi eerbetoon.

 5. elzo op 30 mei 2010 9:46 pm 

  heel mooi die trekker,moeten nog wel even spoilers op dan is hij helemaal af.suc6 elzo

 6. Luc op 1 juli 2010 11:41 pm 

  Prachtige trekker!!! Waar is de tijd dat we die jongens van Sties kruisten,zij kwamen van,en wij reden naar Scandinavie,toen was het nog leuk op de weg………

 7. pieter op 3 juli 2010 7:42 pm 

  mooie kleuren beetje jammer dat deze auto niet verder dan belgie komt en dat deze turbo truckers sties alleen van verhalen en foto’s kennen….

 8. Bennie van Meurs op 22 december 2010 9:10 pm 

  Samen met nog enkele clubleden maak in 6x per jaar een tijdschrift over modelauto’s in schaal 1:87. Een van de onderdelen van dit tijdschrift is de “Beursberichten”. clubleden en anderen brengen, vaak naar voorbeeld nagebouwde modelauto’s in 1:87 mee naar een ruilbeurs van onze modelautoclub. In december bracht een Duits clublid een model van de Scania van Peter Wouters mee. Zelf wist ik er niet veel van maar mij werd e.e.a. verteld. Via jullie site ben ik meer te weten gekomen. Het model is inmiddels door mij gefotografeerd en zal in het artikel belicht worden. Nu wil ik u vragen of ik een goede foto van deze truck, liefst met oplegger, kan krijgen. deze foto zal ook in het artikel getoond worden. De foto moet van goede kwaliteit zijn, liefst 300dpi. Meestal is het de kwaliteit van het origineel. Wanneer de foto geplaatst wordt,wordt de fotograaf ook vernoemd en krijgt deze een recensieexemplaar van ons tijdschrift.
  Groeten en fijne feestdagen, Bennie van Meurs.

 9. roy op 1 januari 2011 11:03 pm 

  zeer mooie auto ik sprak vanmidag en chaufeur uit noorwegen die had en foto van deze vrachtwagen met de trailer met sties er op was echt zo mooi om te zien

 10. marcel op 20 maart 2013 6:11 pm 

  gewoon een hele mooie car met mooie kleuren erop

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...