Schaalmodel van Arve’s FH12

17 januari 2010 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Schaalmodellen

De Volvo FH12 van Arve “Arabern” Almerud.

Gebouwd door en voor Wim Varenkamp

Dit schaalmodel is een geheel verbouwde Tekno. Eigenlijk hoort dit model niet op een Sties website, maar Sties werd Nor-Cargo en daarom werd het dus een Nor-Cargo model. Maar omdat dit model, zo perfekt gebouwd, of omgebouwd is, verdient het toch een grote waardering, temeer omdat het een model betreft van mijn dierbare vriend Arve Almerud.

Nu was dit zeker niet de eenvoudigste auto om een model van te maken, maar we zullen proberen een beschrijving te maken omtrend de verbouwing.

De cabine is heel grondig onder handen genomen, er werd een hoek uit de cabine gezaagd om ruimte te maken voor de koelmotor. Het interieur werd geheel aangepast met heel veel details. De koelmotoren zijn ook geheel zelfbouw, evenals de laadbakken die precies volgens originele maten zijn gemaakt.

Aan het veranderde chassis kwamen heel veel eigengemaakte dingen, denk aan tanks, kisten, brandblussers, achterbumpers en nog veel meer.

Nadat het geheel in de goeie kleuren was gespoten zijn de stickers aangebracht. Hiervoor zijn speciaal de stickers vervaardigd met de namen van de chauffeurs, de Noorse vlag en het logo van Larvik, maar ook de letters volvo voor boven de gril.

Dit model is vervolgens in een diorama geplaatst,en heeft een speciaal plaatsje bij de bouwer thuis, waarbij het lijkt of hij ieder moment kan wegrijden.

Reacties

2 Reacties op "Schaalmodel van Arve’s FH12"

  1. Gabriël Peeters op 12 mei 2011 10:28 pm 

    Wat een geweldig model !! Fantastisch gemaakt !!

  2. bob op 26 februari 2013 12:12 am 

    mooi model en diorama

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...