De laatste jaren

17 januari 2010 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Eerbetoon aan Arve Almerud

De laatste jaren reed Arve met een vaste tweede chauffeur op de auto. Dit was Trond Erik Sperre. Allebei de namen versierde de Volvo FH 12 ,op de zijkant van het cabinedak. Evenals op zijn vorige auto had Arve ook op deze cabine de grote naam Volvo voorop de cabine, zodat je ook nu al in de verte kon zien wanneer Arve er aan kwam. Op een bescheiden plekje kwam het logo van Larvik, de plaats waar hij woonde. Met deze truck hebben de mannen diverse ritten samen gemaakt naar diversen bestemmingen zowel in Norwegen als daarbuiten.

Dat de Volvo als een blok op de weg lag weet Trond Erik nog te vertellen met een leuk voorval op een binnenland trip. Ze moesten naar Stavanger met een vrachtje en tijdens een koffiepauze werd er even in de laadbak van de aanhanger gekeken, voor controle. Eenmaal op weg vroeg Arve waar is mijn koffie nu ,waarop Trond Erik zich verontschuldigde, want die stond achterin de aanhanger. Nu was Arve een man van de tijd dus er werd niet gestopt voor ze in Stavanger waren.

Eenmaal op de plaats van bestemming, werd er meteen begonnen met lossen, de deur werd opengemaakt en wat bleek de koffiebeker stond nog geheel overeind en gevuld. Waarop Arve een slok nam en vroeg aan Trond: “Heb je nu koude koffie meegenomen?”

Reacties

1 Reactie op "De laatste jaren"

  1. Robert op 2 oktober 2010 6:08 pm 

    Hejsan,

    Dit is leuk verhaal, maar is de man nu dood ofzo? zo nee waarom vertellen jij niet waar hij bebleven is, wat hij doet nu.
    Du skriver eerbetoon aan Arve!!!

    hälsning från Sverige

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...