Betsy

5 april 2009 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Betsy

Het verhaal van Betsy.

In de jaren zestig en zeventig was het heel normaal om je truck te dopen met een leuke naam. Zo ook deed Jan Sunlay, een van de eerste chauffeurs voor STIES. Jan’s vader ontwierp en maakte twee schitterende naamplaatjes voor beide zijden, voor en achter, voor zijn Scania-Vabis LS-75. Vele jaren waren deze naamplaatjes de mascotte van Jan als hij ging rijden.

imm015Na jaren van doorgeven, hebben de naamplaatjes een nieuwe plaats gevonden op de truck van Stift STIES Venner, met aan het hoofd Morten Gran. De gerenoveerde Scania-Vabis, Betsy, bezoekt veel truck shows, niet alleen in Noorwegen, maar ook in Zweden, Denemarken en hier in Nederland.imm0092morten-gran-met-betsy-op-assen

Ik was vereerd met een bezoekje van Betsy voor mijn deur, een paar dagen voordat Betsy naar het Truckstar Power Festival in Assen moest.

Betsy was gerenoveerd in Denemarken, en weer terug gebracht naar Kiel, Duitsland. Betsy werd ingeladen op de boot “Prinsesse Ragnhild” door Kapitein Halvorsen, die dit gewend was te doen vroeger, toen de bemanning nog zelf moest laden. Betsy werd ontvangen door 30 chauffeurs, oud-chauffeurs-met-betsy-in-kielvoormalige werknemers, -ook Jan Sunlay was hierbij -en ik, Gerrit de Heus met mijn neef Gerrit.

Zie ook “De oude dagen” voor meer over de geschiedenis van Betsy

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...